Kotona nyt on oltu jo muutama päivä ja töissäkin kolme päivää. Hieman tässä yritän ymmärtää näitä elämän kontrasteja. Muutama päivä sitten sukeltamassa hain kanssa ja siitä sitten toimistoon istumaan ja naputtamaan tietokonetta. Ihmismielen on välillä vaikea pysyä mukana kaikissa käänteissä.

Tosiaan saatiin Hannan kanssa suoritettua Advanced Open Water Diver kurssi Koh Mookin saarella Thaikuissa. Tämä siis lisäsi lähinnä meidän syvyysrajaa, joka on nyt 30 m. Ennen oli 18 m. Jo pelkästään Open Water Diver kurssi oikeuttaa sukeltamaan buddyn kanssa eikä vaadi Divemasteria mukaan. Tosin mukavaahan se on sukeltaa vieraissa vesissa Divemasterin kanssa, joka tietää missä on hienoimmat näkymät :-)

Kurssin läpäisemiseksi täytyy suorittaa viisi kurssisukellusta ja meidän valinnat olivat: pakollisena tietenkin syväsukellus ja navigointi ja kolmena vapaaehtoisena Fish Identification, Multilevel (tietokone yms.) sekä yösukellus.

Tosiaan tällä reissulla näimme ensimmäisen hain; leopardihain, joka syö vaan planktonia. Sanoisinko, että aika upea kokemus olla siitä parin metrin päässä. Näimme sellaisen kolmella sukelluksella. Ne löytyvät yleensä pohjahiekalta ja niitä voi katsella läheltä minuutteja. Onnistuin nappaamaan sellaisesta kuvan myös liikkeessä, kun tyyppi kyllästyi ihailijoihinsa ja lähti matkoihinsa.

531929.jpg

Toinen upeimmista kokemuksista veden alla oli uiminen valtavan suuressa snapper-parvessa (anteeksi, en todellakaan osaa kalojen nimiä suomenksi, kun koko sukellustouhu ollaan opiskeltu enkuksi!). Ne ovat keltaisia "tavallisia" kaloja, mutta niitä oli valehtelematta varmasti miljoona meidän ympärillä. Oltiin Hannan kanssa vaan paikoillaan ja ihailtiin niitä. Tämä paikka, Hin Nok, nousi kyllä ykköspaikaksi noilla vesillä!

Mainitsemisen arvoista sukelluksilta on myös meidän hieno buddy-työ sekä suunistaminen. Onnistuttiin eksymään muusta porukasta ja ratkaisemaan ko. ongelma itsenäisesti veden alla. Samalla sukelluksella näimme myös Hain, joten se oli ykkösreissu Koh Waenissa!

531930.jpg

Kahdeksasta täydestä päivästä sukelsimme kuutena ja saimme kokoon 11 sukellusta. Nyt sukelluksia on yhteensä 16 ja sukellusminuutteja 977, eli ei ihan vielä tuhat rikki!

Maalla vietetty aika hikoiltiin todella kuumassa ja kosteassa säässä. Nautimme opettajiemme Linuksen ja Carrien kanssa Thairuokaa ihanassa Mayos Placessa. Ehdimme jopa käydä kävelemässä saaren toiselle puolelle, josta löytyy pieni kalastajakylä.

531937.jpg

Yhtenä vapaapäivänämme kävimme myös ostosreissulla Trangin kaupungissa, jonne oli noin 1/2 venmatka ja tunti autolla. Näimme tällä kertaa siis hieman muutakin kuin vedenalaista elämää :-)

531938.jpg

Koko reissusta kyllä pitää kiittää ihanaa porukkaa sukelluskoululla: Linus, Carrie ja Eva - huipputiimi!
Eipä myöskään omassa matkaseurassa ole mitään parannettavaa: Hanna rules :-) Seuraava matka onkin jo  suunnitteilla... mutta salaisuus vielä meillekin!