No niin, nyt on kuuden kerran pentukurssi takana. Oli tosiaan hausta pitää tuollaista vaihteeksi. Eka kerralla muutama joutui samantien tukiopetukseen seuraamisesta ja koiran hallinnasta. Toisella kerralla oli jo ihan toinen ääni kellossa. Koirat 100 kertaa paremmin halussa.

Kuuden kerran aikana treenattiin paljon seuraamista lyhyitä matkoja, käännöksiä, siksakksia, pujottelua ja puukävelyä. Lisäksi paikallaoloa, luoksetuloa, noutamisen alkeita ja koiran yleistä hallintaa. Tänään vikalla kerralla harjoiteltiin hieman taaksepalkkaamista ja koiran hallintaa kaukokäskyjen kautta. Monille vielä tässä vaiheessa vaikeaa, mutta toivotavasti saivat vaikeistakin jutuista pienen kipinän harjoitella kotona.

Muutamien kanssa varmasti haasteita vielä riittää ja muutama priimuskin kurssilla oli. Kiva, että koiria on laidasta laitaa, pysyy kouluttajakin virkeänä ;-)

Syksyllä vedänkin sitten yksityisesti pyydettyä pentukurssia eräille riiviöille! Ehkä ens keväänä onkin sitten taipparikurssin vuoro.

   ****

Ihanaa, että hellettä riittää. Kurssin jälkeen vielä käytiin Lauran kanssa melkein tunnin reippaalla lenkillä. Oodi pääsi vielä sinne mukaan. Ja yrttimaakin vaatii kastelua. Laitoin sunnuntaina taas ruukkupuutarhan kuntoon. Sieltä löytyy yrttejä; rosmariiniä kolminkertainen määrä viime vuotiseen, koska sitä kuluu! Ruukuista löytyy myös tomaattia, paprikaa, chiliä ja kurkku. Tomaatti on voinut loistavasti meidän takapihalla. Paprika on taas ihan uusi kokeilu. Saas nähdä :-)